2013-11-14 18:08:13• hírek • Szatmár.ro

Több százan vettek részt az egészségügyi vizsgálatokon

Főleg az idősebbek vettek részt nagy számban a vércukorszint-mérésen és egyéb orvosi vizsgálatokon.

A Szakszervezetek Művelődési Házában tartott nagyszabású rendezvényt a Diabétesz-központ a Lions Club támogatásával. Ennek már nagy hagyománya van: az első rendezvényt 1999-ben szervezték meg, ezzel a diabétesz járványszerű terjedésére próbálja felhívni a figyelmet. A járványszerű terjedés nem téves kifejezés, hiszen Szatmár Megyében is egyre nagyobb a cukorbetegek száma: 2006-ban még 11 ezer volt, ma már több mint 17 ezer, ráadásul a megyében 58 gyermek is ebben a betegségben szenved.

A Szakszervezetek Művelődési Házának előterében a résztvevőknek megmérték a vérnyomását, magasságát, testsúlyát, kiszámították a testtömeg-indexét és természetesen megmérték a vércukorszintjét is. Ez alkalommal nem csak olyanokat vártak, akik kíváűncsiak voltak egészségi állapotukra, hanem olyanokat is, akik tudták, hogy cukorbetegségben szenvednek. Ők az általános viszgálatok mellett neurológiai és szemvizsgálaton is átestek.

A szakemberek mindenkinek ajánlják, hogy vizsgáltassák meg vércukorszintjüket bizonyos rendszerességgel, különösen akkor ha a veszélyeztetettek közé tartoznak: példul ha túlsúlyosak, magas a vérnyomásuk, keveset mozognak vagy a családban már vannak diabéteszesek.

A Diabétesz-központ az akció kapcsán adatokat a pénteki nap folyamán megtartott sajtótájékoztatón közöl. Ekkor fog kiderülni többek között, hogy pontosan hányan vizsgáltatták magukat és hány személyről derült ki, hogy tudta ellenére cukorbetegségben szenved.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: